Tehnologiea  vitraliilor Tiffany a fost numita în numele  creatorului său Luis Tiffany, pictor și designer.

La sfîrșitul secolului 19 el pentu prima dată a desccoperit sticlă opacă din care a produs lustrele Tiffany,  atît de recunoscute în ziua de azi. Liniile curbe ale desenerilor erau  ceva nemaipomenit pentru aceasta epocă, care cunoștea doar linii stricte, drepte ale profilului tehnicii clasice.

Pentru producerea vitraliilor Tiffany nu se utilizează profilul de plumb, ca pentru vitraliul clasic. Bucățelele de sticlă sunt  șlefuite după forme, apoi se învelesc cu banda de metal, după care compoziția întreagă se sudează și se patinează. 

Tehnica  Tiffany permite producerea atît vitraliilor plate cît și a celor în volum, coloane, lustre.

Un vitraliu autentic Tiffany are linii fine de sudură, fără pete de acid.

Obiectele, produse în China în stil Tiffany se deosebesc printr-o calitate proastă a îndeplinirii lucrării, linii urîte, sticle necalitative.

Noi producem  vitralii Tiffany de o calitate superioară, din sticle americane :  “ Spectrum”;  ”Wismash”;  “Uroboro”; “Kokomo”; “Yoghiogheny”,sticlă vopsită  într-o gama largă de culori. Lucrările noastre  le puteți  vedea la noi în atelier,expozitii si magazin. 

Studioul Vitraj Miracol produce vitralii Tiffany în uși, geamuri, tavane, nișe, oglinzi, lustre, ceasuri, coloane, plafoane, suvenire, mese, etc.

Garanția la vitraliile Tiffany – 100 ani!